Дожди

Софья Измайлова
Зачастили вдруг дожди,
ах,да ливни!
Как веселой быть,скажи!
как счастливой!

За дождями будет зной,
будет лето!
Час чудесных,светлых снов,
роз букетов!

В земляничный,сладкий час
сенокосный!
Ты дарил когда-то мне
звёздну россыпь!

http://www.stihi.ru/2016/03/29/4398


За дажджами

Мария Ючкович

Зачасцілі штось дажджы,
Нават ліўні.
Аб вясёлым мне кажы,
Аб шчаслівым.

За дажджамі будзе зноў
Сонца лета,
Час дзівосных, светлых сноў,
Руж-букетаў,

Час сунічнай смакаты*,
Сенакосу...
Мне ўначы даруеш ты
Зорны россып.