Газела. Gazele. Газель

Веселинка Стойкович
Веселинка Стојковић

Газела

Врт је мој радости пун
Будеш ли пошао на друм
Љиљани ће Ти рећи где се налази

Језеро моје снова је вај

Хтеднеш ли кренути у мој крај
Траве ће Те беле њему донети

Горе су моје песме сјај

Пожелиш ли срећи у завичај
Птице ће Ти показати пут

Моје небо је светлости мека
Будеш ли је хтео за века
Доћи ћу Ти хитрином газеле

(Маргарете)



Веселинка Стойкович. Газель
Лайма Дебесюнене
Veselinka Stojkovic. Gazele
http://www.stihi.ru/2018/09/14/2106

Mano sodas yra pilnas dziaugsmo.
Ar ieskote i ten jus kelio?
Lelijos pasakys, kur jis yra.

Ezeras – mano svajoniu vieta.

Jei norite surasti mano sali,
Zol; nuves jus ten.

Mano dainos puikios.

Ar trokstate laimes tevyneje?
Pauksciai parodys jums kelia.

Mano salies dangus yra sviesos meka.
Ar verta ji simtmecius branginti?
Pas jus atjosiu ant eiklios gazeles.

Verte Laima Debesiuniene

Веселинка Стойкович. Газель

Мой сад полон радости
Вы хотите найти туда путь?
Лилии расскажут вам, где он.

Озеро – место моих мечтаний.

Если вы хотите найти мою страну,
Трава приведёт туда.

Мои песни красивы.

Вы хотите быть счастливыми на родине?
Птицы покажут вам путь.

Небо моей страны – мека света.
Стоит ли им дорожить на протяжении веков?
Я примчусь к вам на быстрой газели.

Перевела Лайма Дебесюнене


Фотографија: Веселинка Стојковић