Улыбка

Светлана Пригоцкая
  УСМИВКАТА
Генка Богданова

   ( Болгария)
 
Усмихни се! Усмихни се  мили човече!
Тъга и тревога прогони надалече!
Когато усмивка лицето ти сгрее,
душата ти мрачна  сама ще запее.
 
Усмихни се! Усмивката значи надежда.
През житейските бури   тя те превежда.
Тя е лек чудодеен за страх и умора.
Усмивката прави ни истински хора.

УЛЫБКА

Улыбнись! Улыбнись, дорогой человек!
Прогони все печали, тревоги  навек.
От улыбки  лицо заливается  светом
И душа запоёт , что теплом отогрета.

Улыбнись! И пошлют небеса  луч надежды,
Ты легко одолеешь  невзгоды , как  прежде,
Это чудо- лекарство может в бури  спасти,
Улыбнись, человек, чтобы  мир   обрести!

Художник: Иван Ефимов