Ещё не осень. Веселинка Стойкович

Софья Измайлова
Сегодня сердце моё
серое,как воробей.
Не греет промозглое солнце его
и ветер не открывает дверь.

Запуталось время
во мне,
как в тумане,
в холодной воде,
сумрак,сумрак
везде.

И не высказать сердцу,
и не понять...

Но не осень ещё,
не осень,
листопаду ещё не шуршать...

http://www.stihi.ru/2017/01/23/7967


Веселинка Стојковић
Ни јесен више

У срцу мом ни врабаца данас
Што данима тумарају
Ни прозуклог сунца
Ни ветрова
Што прозоре моје отварају

Заћутано само време
И магле
У собе моје што су нагле
И воде хладне
И сутони

Сви узови у срцу су мом
Језици немушти

У очима мојим
Ни јесен више не шушти

(Маргарете)