На Ивана, на Купала

Шувалова Татьяна Григорьевна
Ой, на Ивана, да на Купала,
Ходят девчонки, будто бы павы.
В белых одеждах, да в лентах, веночках,
Словно княгини, иль царские дочки.

Ой, на Ивана, да  на Купала,
Силу живую травы набрали!
Пречистой росою всё окропилось,
В сердце Любовь снова воспламенилась.

Встали девчонки у речки рядочком,
В воду пускают  цветные  веночки.
Ой, свет – веночки, - перлы жемчужные,
Вы подскажите: где ж  милый-суженый?

Да не тоните, а  вслед - за водою:
Выйти ли замуж? Быть ли вдовою?
Или ж навеки в девах остаться?
Счастье ли встретить? Иль не дождаться?


03.07.2017


На Iвана, на Купала  Автор: Валентина Козачук

http://www.stihi.ru/2013/07/05/149

Ой,на Івана,та й на Купала,
Ходять дівчата,як тії пави.
В білих одежах,стрічках,віночках
Наче княгині,чи царські дочки!

Ой, на Івана,та й на Купала,
Цілющу силу трави набрали!
Сріблом-росою все окропилось
В серці кохання розворушилось!

Стали дівчата по-над рікою-
Вінки пускають-ген за водою!
-Ой,ви пливіть,віночки плетені,
Та й підкажіть,де наречені?

Не потопайте,пливіть за водою:
Чи вийти заміж,чи бути вдовою?
Ой,чи навіки лишитись у дівах?
Чи ж то щаслива,чи нещаслива?