Хаику 3. нем

Веселинка Стойкович
1
Ласте под стрехом,
Цвеће се расцветало.
Мило пролеће.
2
Упекло сунце,
Жетеоци у зноју.
Хлеб се румени.
3
Ветар зашушта,
Врапци прхнуше с грана.
Зајесенило.


;bersetzung au dem Serbischen ins Deutsche
Radmilo Risti;

1.
Schwalben unterm Dach,
die Blumen bl;hen auf.
Der liebe Fr;hling.
2
Die Sonne scheint stark,
Erntearbeiter in Schwei;.
Das Brot wird rosig.
3
Der Wind raschelte,
die Spatzen flogen auf. 
Der Herbst kommt langsam.
         Veselinka Sojkovic, Vranje, Serbien


Фотографија: Веселинка Стојковић