Не вени ми, моj невене. Двопев

Веселинка Стойкович
Аутор: Мирослав Б. Душанић
То исто, само мало друкчије: Веселинка Стојковић


Не вени ми мој невене

свјетлост сунца за тебе сам крао
оком сјајним те залијевао
не вени ми мој невене

пред иконом за тебе се молио
тобом цвјетним се поносио
не вени ми мој невене

свјетлост јеси мени даривао
ноћи дане са мном проводио
миро здрав ми мој мирославе

драгом Богу молитве си слао
да би у мом цвијету уживао
миро здрав ми мој мирославе

само једно ти си превидио
у туђину ти ме пресадио
миро здрав ми мој мирославе

те ти венем због силног очаја
жељан миро мога родног крајa
миро здрав ми мој мирославе

ал се надам миро ја се надам
доброј киши сунцу јарком
миро здрав ми мој мирославе



Мирослав Б. Душанић
Што увене мој невене 

свјетлост сунца за тебе сам крао
сузама те својим залијевао
што увене куку мене мој невене

пред иконом за тебе молио
са твојим се цвијетом поносио
што увене куку мене мој невене

свјетлост јеси мени даривао
ноћи дане са мном проводио
миро несрећо болан мирославе

драгом Богу молитве си слао
да би у мом цвијету уживао
миро несрећо болан мирославе

само једно ти си превидио
у туђину ти ме пресадио
миро несрећо болан мирославе

те увенух због силног очаја
остах жељан мога родног крајa
миро несрећо болан мирославе



Слободан препев: Вик Бељаков
http://www.stihi.ru/2018/10/25/8760

Свет солнца крадёт тебя от нас,
заливает блеском глаз.
Не женись на моей невесте.

Перед иконой Вы молились,
но цветами прельстились.
Не женись на моей невесте.

Озарил своим светом меня,
да, всю ночь я была твоя,
сердце моё и любовь - Мирославе.

Богу молитвы послали,
наслаждаться мною стали,
сердце моё и любовь - Мирославе.

Вы один меня пропустили,
с марсианами посадили,
сердце моё и любовь - Мирославе.

Находитесь в отчаянии,
пребывая на родине,
сердце моё и любовь - Мирославе.

Но продолжаю надеяться я
на крутые потоки дождя,
сердце моё и любовь - Мирославе.


http://www.stihi.ru/2019/03/22/10326


Фотографија: Савко Пећић Песа