Наталья Сытникова. Когда не шелохнётся лист...

Максим Троянович
 http://www.stihi.ru/2017/09/24/1805

 
Когда не шелохнётся лист
На позолоченной берёзе,
А паутинок аметист
Замрёт над ароматом розы,
Пронзит чарующая тишь
Все солнцем залитые дали
И оживут, дотронься лишь,
Его Небесные скрижали -
Промчится поезд на Восток,
Порталы все соединяя,
Туда, где голубой Исток
Хрустальных вод берёт начало,
Живительные родники
Питают землю и пространство
Вливаясь в русло той Реки,
Любви где дремлет постоянство.

В этой прозрачной тишине,
Под перестук колёс на стыках,
Жизнь отражается в воде
И Мост в затейливых веригах.


Вериги - всякое нравственное или душевное бремя:
толковый словарь Ушакова (словари и энциклопедии
на Академике).


***

Калі не зварухнецца ліст...

Калі не зварухнецца ліст
На пазалочанай бярозе дужы,
А павуцінак аметыст
Замрэ над водарам, бы ружы,
Пратне чароўна цішы долькі
Ўсе сонцам залітыя далі
І ажывуць, краніся толькі,
Яго Нябесныя скрыжалі -
Цягнік імчыцца  на Ўсход,
Злучаючы за раз  парталы,
Туды, дзе блакітны Выток,
Крыштальных вод  пачатак сталы,
Жывой  крыніцы раўчукі
Сілкуюць травы і прасторы
Ўл’юцца ў рэчышча  Ракі
Кахання, дзе не дрэмлюць горы.

У гэтай сонечнай цішы,
Пад перастук на стыках колаў,
Жыццё люструецца ў душы
І Мост, што на вярыгах, кволы.

  Перевёл Максим Троянович