Программа судьбы

Светлана Пригоцкая
 Драгана Старчевич ( Сербия)

Програм судбине

Свако људско биће на Земљи
У себи носи судбине код
Хтели не хтели то је тај крст
На који нас је распео Бог

Грешимо у свом убеђењу
Да сва слобода зависи од нас
Често хрлимо уништењу
Оглушујући се о мудри глас

Није све питање наше жеље
Нису нам достижна сва та хтења
И немој плакати што си пао
На горком путу искушења

Знај да свако у себи носи
Судбине своје шифру тајну
Бог није сваком срећу дао
Ни љубав велику и трајну

Али је ипак сав живот наш
У његов несазнајни програм стао
Када то једном схватиш, пријатељу,
Видећеш да ти је много и дао


ПРОГРАММА СУДЬБЫ

Пока человек на Земле не исчез,
Каждый несёт судьбы своей код ,
Хочешь, не хочешь –это твой крест,
Где распял Бог в иной мир уход.

В своём убеждении мы грешим,
Что наша свобода зависит от нас,
К уничтожению жизни спешим,
Мудрости голос не слышим подчас..

Что наши желания, наши мечты?
Не получаем всего, что хотим,
Не плачь, что упал на пути суеты,
На горьком пути искушенья без сил.

Знай, только каждый в себе несёт
Шифр тайный,судьбы своей проводник,
Не каждому Бог на успех шанс даёт-
Любви постоянной живой родник.

Только по-прежнему наша жизнь-
Путь бессознательный суеты,
Мой друг, осознай, посмотри и проснись,
Как много дано на пути красоты!

Художник:Хелена Нельсон -Рид