Ночь тиха и темна была...

Светлана Пригоцкая
      Леся Украинка

  Нічка тиха і темна була.
 Я стояла, мій друже, з тобою;
 Я дивилась на тебе з журбою,
 Нічка тиха і темна була…

 Вітер сумно зітхав у саду.
 Ти співав, я мовчазна сиділа,
 Пісня в серці у мене бриніла;
 Вітер сумно зітхав у саду…

 Спалахнула далека зірниця.
 Ох, яка мене туга взяла!
 Серце гострим ножем пройняла.
 Спалахнула далека зірниця…

1893-1894

Ночь тиха и темна была,
Я стояла, мой друг, с тобою,
Я  дивилась  тебе с тоскою,
Ночь тиха и темна была…

 Ветер грустно вздыхал в саду,
Пел ты песню , а я молчала,
Эта песня в груди звучала,
Ветер грустно вздыхал в саду.

Вот зарница вспыхнула вдруг,
Ох, печаль в сердце пробежала,
 Острой боли  пронзило  жало,
Вот  зарница вспыхнула вдруг.