Берегина. Лариса Потапова

Веселинка Стойкович
Аутор: Лариса Потапова
Препев са руског на србски језик: Веселинка Стојковић


Лариса Потапова
Берегина
 Триолет

Берегина дома и породице,
Пред иконом свећу упалила,
Своју душу Богу поверава.
Због вољених, дома и породице,
Све молитве Божије изговара.
За здравље и љубав се моли
Берегина дома и породице,
Пред иконом свећу упалила.

Берегина, сл. мит. – богиња брда и речних обала
(србски језик – брег: обала, брдо; брига, бринути, забринут... брине бригу, бере бригу, брине о некоме…)



Берегиня
Лариса Потапова
http://www.stihi.ru/2018/09/12/7000
 Триолет

Берегиня дома и семьи,
Свечку пред иконой зажигая,
Свою душу к Богу обращает.
Ради близких, дома и семьи
Всё молитвы Божие читает.
Молит о здоровье и любви
Берегиня дома и семьи,
Свечку пред иконой зажигая.