Бог jе место одредио. Бог место определил. Тангри

Веселинка Стойкович
Бог је место одредио

Бог је место свакоме одредио,
Свакоме је живот мио,
Твоје или моје вере био.
Бог је место свакоме одредио,
Свакоме је душу доделио.
Свакога је Сунцу поверио,
Бог је место свакоме одредио,
Свакоме је живот мио!



Препев са србског језика на руски: Вик Бељаков
http://stihi.ru/2018/12/12/7506
https://poembook.ru/poem/2066556-bog-mesto-opredelil
Бог место определил

 Бог место каждому определил,
у каждого жизнь своя,
ваша вера или моя.
Бог место каждому определил,
каждого душой наградил.
И всем солнце доверил.
Бог каждого местом наделил,
каждого судьбой наградил!


Препев са србског језика на узбечки: Абиджан Алимжанов

Тангри хар кимга белгилаб макон,
хар кимга бергандир хает ва имкон..
Кандай булса хамки эьтикод, иймон,
тангри хар кимга белгилаб макон.
хар кимга калб деган ньематни бнрган,
Куёш боши узра бебахо туфха.
Пойингда ястанган хоки сор замин,
яна такдир деган китоб-сахифа.


Фотографија: Веселинка Стојковић