весiльний генерал

Юрий Лазирко
світло камер
вогнем
обпікає етер
день
за кожен багнет
платить кров’ю
тепер

а для когось
війна
сто причин
втерти німб
ой нерідна вона
і гливкий
з неї хліб

слів стара висота
ніби смерть переніс
на парнаси літав
а до Щастя
вже ні

та в усмішці їдкій
він себе видає
патріот
той який
любить неньку
як п’є

у тираді бравад
у хмільній маячні
він приймає парад
на блідому коні

генеральських петлиць
заслуговує спіч
порох стертий
з полиць
непридатний
на січ

ось вам
нате
піар
а на зірку
пагон
ця війна
для бездар
для бентеги
притон

а заглада
сліпа
знову
в небо солдат
відлетів
як упав
як посипався
град

просто так
без афіш
без вготованих фраз
тільки кров
на траві
і слабіше
ура

просто
совість пішла
поблукати
в слівцях
від душі
бла-бла-бла
без початку
й кінця

10 Січня 2019