люди-калейдоскопи

Юрий Лазирко
люди-калейдоскопи
витинки Езопа
ті що
адвокати
політичні шмати
лікарі і копи
бунтарі-укропи
дупи депутатів
виміри в каратах
прив’язі і мазі
назавжди й наразі
покручі і кручі
бульбашки минучі
валянки і лапті
вила при лопаті
брязкальця і цяці
гілля комуняці
стайні для пегасів
пні і душекваси
круки півні кури
стос макулатури
барани й тумани
важелі й стоп-крани
випічки і печі
голови на плечі
де-би-їх-подіти
і дорослі діти
лікті і запястя
гачі повні щастя
чисті краплі неба
в смокінгах амеби
зашморги і стелі
світло у тунелі
брами перелази
храми віршемази
душі коломийок
ті що завше виють
бідні на папері
що ні в кут ні в двері
маги магми відьми
вісьта-гатьта-їдьмо
струни для бандури
трунки трубадурів
з кожного по шкельцю
чи складеться серце?

20 Лютого, 2019