Везак везем. Вышиваю. Везба везя

Веселинка Стойкович
Везак везем

Везак везем, тебе чекам,
Песму певам, тебе слушам.
Цветак берем, тебе сањам.

Небо гледам, тебе видим,
С птицом летим, теби хрлим.

Листак пада, листак грлим.


Са србског на руски језик: Софија Измајлова

Вышиваю

Вышиваю - тебя жду,
Песню напеваю - тебя слышу,
Цветок срываю - о тебе мечтаю.

В небо гляжу - тебя вижу,
С птицей взлечу - к тебе упаду.

Падают, падают листья...листопад обниму...листопад обнимаю.


Са србског на бугарски језик: Величка Николова - Литатру1
http://stihi.ru/2019/10/02/4734

Везба везя

Везба везя, тебе чакам,
Песен пея, тебе слушам.
Цветя беря, тебе искам.
Небе гледам, тебе виждам.
С птици летя, тебе следвам.
Листо пада, листо милвам!


Фотографија: Веселинка Стојковић