Л. Юферова. Не дай себя речам обидным победить

Аркадий Равикович
Людмила Юферова. Нiколи не вдавайся до образ

Душа чужая, говорят, - дремучий лес,
Закрытый мир — где нелегко привыкнуть.
Не плюй туда и внаглую не лезь,
А попытайся в суть проблемы вникнуть!

Не дай себя речам обидным победить,
И в той душе рыданья бьются шквалом.
Недобрым словом можно повредить,
Как нежный цвет морозом запоздалым.

Не вздумай отпирать чужую дверь
Без доброго на это разрешенья
И относись к любому из людей
С таким, как сам желаешь, отношеньем!

С украинского 18.05.20.

Нiколи не вдавайся до образ...

Чужа душа – то, кажуть, темний ліс,
Незнаний світ, незвідані орбіти.
Не плюй туди і подумки не лізь,
Натомість постарайся зрозуміти.

Ніколи не вдавайся до образ,
Бо й в тій душі кипіти можуть сльози,
Недобре слово битиме щораз,
Як ніжну квітку б’ють нічні морози.

Тому й не відчиняй чужих дверей,
Коли комусь на те нема потреби,
А стався так до кожного з людей,
Як хочеш ти, щоб ставились до тебе.