поза скетчем

Юрий Лазирко
ми не вписані
в скетчі міста
я
такий собі
Монте-Крісто
ти
прихована
Мерседес
найдивніша
з моїх чудес

найколючіша
поміж цвіту
та
яка не дає згоріти
в серці
схожім на замок Іф
назбирати б
на ясність слів

та шукаю
в собі не скарбу
на всі випадки
добру фарбу
а тиняюся
поміж фраз
щоб впіймати тебе
хоч раз

на прочитаній
квапно дії
ми звиваємось
так як вмієм
усміхаємось
без зусиль
нами править
володар хвиль

тих миттєвостей
поза кадром
нас оговтують
пальців мандри
уст вогні
з перехрестям
тіл
наші наміри
не святі

а прикриті ще
у білизні
хочуть знати
хоча б
приблизно
де заховані
в рай ключі
якщо можете
то навчіть

ви мене
необачні кроки
як тримати
у рамці спокій
натягати думкам
пенсне
що схиляється
не засне

що розхитане
хоче впасти
у охоплених
словом
настіж
у метеликах
голова
ми загублені
у словах

відпускаємо відстань
птахом
щоб мостилася десь
на даху
і збирала душі
зірки
на солодкий
чи на гіркий

день приблудний...

3 Грудня, 2021