Евгений Долматовский. Случайность. English

Вячеслав Чистяков
Evgeny Dolmatovsky
A Chance
(A Russian song with music by Alexey Ekimyan)

A game of chance was our meeting –   
A real stroke of luck event, –   
I thank the stars for a befitting
And stunning girl I rightly met;
 
How it is fearful to think –      
Could happen not the very thing, –   
If I gone by another street 
We would not have a chance to meet.

To many loving souls it’s known      
That people with pain and people of dream
Confront by sheer chance alone
Apart of their self-esteem.

And to prevent ill interference –   
Sometimes of it I am afraid, –    
I’m praying for a harsh occurrence
Would not get us to separate.

How it is fearful to think –      
Could happen not the very thing, –   
If I gone by another street   
We would not have a chance to meet.

Original text:

А мы случайно повстречались,
Мой самый главный человек.
Благословляю ту случайность
И благодарен ей навек.

Представить страшно мне теперь,
Что я не ту открыл бы дверь,
Другой бы улицей прошёл,
Тебя не встретил, не нашёл.

И это, кажется, не тайна,
Что люди с болью и мечтой
Всегда встречаются случайно,
На равных, — грешник и святой.

Любовь и нежность излучая,
Храню тревогу про запас,
Чтоб никогда уже случайность
Не разлучила в жизни нас.

Представить страшно мне теперь,
Что я не ту открыл бы дверь,
Другой бы улицей прошёл,
Тебя не встретил, не нашёл.