Елена Шахова. Русиjи

Веселинка Стойкович
России
Елена Шахова
http://stihi.ru/2022/02/17/3966 

  ...если ослепла Ты- видеть не можешь
глаза мои возьми
     Если идти к Победам не можешь- ноги мои возьми
     Если в единственном друге нуждаешься
- стану им.Поклянусь:
 "Ты никогда во мне не раскаешься,мудрая,светлая РУСЬ.
     Если больна Ты,
и смерть на пороге- годы мои возьми.
   Только детей не брось на дороге.
 Спаси их. Сохрани..."


Елена Шахова
Русији

      ... ако ослепиш Ти – видети не можеш
очи моје узми
      Ако у Победу ићи не можеш 
ноге моје узми
      Ако Ти нужно затреба прави пријатељ
бићу. Кунем се:
      Ти се у мене разочарати никада нећеш
мудра, светла РУСИЈО.
      Ако се разболиш Ти
и смрт је на прагу – године моје узми
      Само не остављај децу на друму
спаси их. Чувај…

Превод на србски језик: Веселинка Стојковић