Роберт Геррик. Two of a thousand things disallowd

Лилия Мальцева
          Два Одиозных Понятия

Из тысячи вещей две не понять никак:
Лгущий Богач и полный гордости  Бедняк.


Two of a thousand things, are disallow'd,   
A lying Rich man, and a Poore man proud.

                Robert  Herrick
                Hesperides 18

The Project Gutenberg eBook of The Hesperides & Noble Numbers: Vol. 1 and 2, by Robert Herrick.