Лайма Дебесюнене. Просьба...

Веселинка Стойкович
Просьба...
Лайма Дебесюнене
http://stihi.ru/2013/08/08/9

Прошу, мне подари мелодию дождя,
Дождинок тихий шёпот по листве берёз
И шорох нежный дуновенья ветерка –
Про позднюю любовь поговорим всерьёз...

Пиши любовное письмо мне до утра
И согревай словами, нежными до слёз...
Я их не слышала нигде и никогда –
Хочу лишь снова очутиться в мире грёз...


Лаима Дебесјунене
Молба

Молим те, подари ми мелодију кише,
Tихи шапат капи по листовима брезе
И поветарца нежни шуштави дах –
О позној љубави говоримо озбиљно...

Пиши ми љубавно писмо до јутра,
И загревај речима, нежним до суза...
Ја их нисам слушала нигде и никада –
Само изнова да се нађем у свету снова...
 
Превод на србски језик Веселинка Стојковић