A Ruha... Ïëàòüå

Àëåêñàíäðà Êðþ÷êîâà
A Ruha...
(Ïëàòüå)
http://www.stihi.ru/2009/07/16/5735


Testem minden izeben – porcikajaban – vartalak – a jelekben.
A kutmely Emlekek fekete vizetol szinte fuldokoltam,
S naponta lenyeltem egy marek eretlen szeder keseru zoldjet –
Hatha behatolna! –
Megis,
Csak eppen hogy! –
Az ures
Lelekbe –
A nap…

Megallas nelkul – repultem hozzad – es mindentol fuggetlenul – mosolyogva.
Nem rogtonoztem szokas szerint – a fukar kottabol semmilyen mas szolamot,
S most az oszi juharfa levelei a szelben ujra es ujra megborzongva, de nem felve,
Halva hullnak
Ala,
Befoltozva godreit,
Mintha fekelyes
Foltjai lennenek,
Az aszfaltnak.

Az ujholdkor ujjaszuleto honap, mint bikaszarvforma, lebeg Mekka – egen.
Asztrologiai terkep csalogat a profetakhoz, akik a bolygo lelkek orei…
De azon a Ruhan, en mondom – atok ul! – ki akartam dobni… ne mossam orokke! –
A te
Juniusi
Ujjnyomaidnak,
Minden egyes
Foltjat.

2009


Forditotta Gaal Aron http://www.stihi.ru/avtor/arongaal
(Ïåðåâîä íà âåíãåðñêèé - Àðîí Ãààë)