Поет, ти трохи бiльше, нiж митець...

Михаэль Рох
Поет,  ти  трохи  більше,  ніж  митець
Твої  творіння  хоч і пестять вуха,
Та  звернені  насамперед  до  Духу,
Ти  ключник  із  ключами  до  сердець.

Ти  прокурор,  суддя  і  адвокат,
Ти  той,  що  зве  до  спокою  чи  руху,
Принц  та  жебрак,  трунар  та  повитуха.
Засуджений,  водночас,  ти  і  кат.

Беззбройний  маєш  саму  сильну  зброю
І  Альфа,  і  Омега  ти  відтак.

----------------------------------

Поэт,  немного  больше, чем  рифмач
Твои    творения    хоть    ласкают  ухо
Но  адресуются  скорее  к  Духу.
Одновременно  смертник  и  палач.

Ты  прокурор,  судья  и  адвокат
Зовешь  к  покою  ты  или  движению
Ты  принц  и  нищий,  беден  и  богат,
Открыть  сердца  -  твоё  предназначенье.

Ты  безоружен,  но  бытует  мненье,
Что  нет  страшней  оружья  твоего
Ты  Альфа  и  Омега  -  без  сомненья.