Pearl S. Buck. Autumn

Лилия Мальцева
                Осень

Не позволяй разбиться сердцу
В осень,
Закат за веткой красных листьев.                _.   
Просинь
Озер мрачна и холодна.
Место
Пустынно. . . Сердце, я одна!
Вместо
Любви жить волею должна
И, гордость не забыв, вперед  идти.
Мне с ветром северным навечно по пути.
 — Бедное Сердце! —



                Autumn

In autumn one must no allow
Heartbreak
Sun sets behind the leaf-read bough.
The lakes
Lies desolately bleak and chill.
I view
The empty land. . . O, heart be still!
In lieu
Of love accept the rule of will
And cloaked the pride go forth.
Now blows the wind forever from the north.
— Poor Heart! —


                Pearl S. Buck
                (1892 - 1973)



                Стихи.ру 28 января 2011 года.