А вясна ужо смяецца...

Марина Влада-Верасень
Хоць сваволяць мароз з мяцеліцай
І турботна чамусьці ў сне...
Ты пабач – галубкі над  ваколіцай
Як буркуюць – знаць, гэта к вясне.

І няхай завіруха злуецца,
Няхай лёд пад нагамі  рыпіць.
А вясна ўжо ў вакенца смяецца,
Жаўрука песня ў сэрцы гучыць!

                30.03.2011


Юрий Кутенин
http://www.stihi.ru/2011/03/28/166

Хоть метель и морозко...

Хоть метель и морозко балуют
И тревожно чего-то во сне.
Но смотри - Голубки вон. Воркуют.
Знай воркуют они о весне.

Сколько вьюге в порогах не биться.
Сколько льду под ногой не скрипеть.
А Весна так в оконце стучится,
Что заставит нас радостно петь.