Я есть

Светлана Пригоцкая
   по мотивам болгарской поэтессы
        Велички Петровой

    http://www.stihi.ru/2010/11/29/5892

   Ты мой огонь, 
   Ты ветер, лёд и дождь.
   Я света тонкий след,
   Сияющий , непОнятый...
   И нежность , и ладоней тёплых дрожь.
   И бурная река, цветенья полная.
   В лучах заката плачу и грущу,
   Ты мой огонь,
   Ты берег невезения...
   Я на снегу следы твои ищу,
   Дней убегающих ручьи весенние.

АЗ СЪМ

Ти си огъня.
Ти си леда, вятъра и дъждобрана.
Аз съм тънката светла следа,
разгадана, но неразбрана.
Топлите длани, тиха тъга,
меката нежност на здрача
и полудялата буйна река,
когато съм тъжна и плача.
                Ти си огъня.
Ти си брега на преболели несгоди.
Аз съм любимите стъпки в снега
на дните, които преброди.