Радуга

Светлана Пригоцкая
   по мотивам болгарской поэтессы
         Велички Петровой
  http://www.stihi.ru/2010/11/29/5892

   Вспыхнет невольно
   В памяти птицы.
   В ветра улыбке,
   В росах искрится.
   Чистым потоком
   В сердце прольётся.
   Пороги , преграды,
   Любовь отзовётся?

   Дождь гонит тучи,
   Облако тенью.
   Солнечный лучик,
   Счастья мгновенье.
   Солнце и дождик,
   И лучезарность.
   Радуга светит,
   Детская радость!


ДЪГА
Рея се неволно
в спомена на птица,
в усмивката на вятър,
в сълзата на роса…
по бистрата пътека
към пътя на сърцето
на бързея намерил
любимата река?..

Дъждът подгонва дръзко
през тътена на облак,
слънчева разнега
на жадни сетива…
И ражда се
дъгата
на мигновена нежност,
детето лъчогледо
на слънцето с дъжда.