Чашка кофе

Светлана Пригоцкая
  По мотивам Мартина Динкова
   ( Болгария- Франция)
http://www.stihi.ru/2011/05/14/2036

  Говорят, что начало жизни
  С конца смерти,
  Но зачем точно?
  Говорят, жизнь начинается
  И заканчивается смертью,
  Но как точно?
  Говорят, сначала живёшь,
  А потом умираешь,
  Но за что точно?
  Говорят, сегодня мы здесь,
  А утром нас нет.
  Но где мы точно?
  Говорят, что жизнь короткая,
  А смерть долгая?
  Но не знают это точно?
  Много чего говорят
  Странного и непонятного,
  А я думаю о тебе
  И пью кофе и смотрю этим
  Утром в твои глаза,
  Там светит вечность...
  И ничего не понимаю,
  Что говорят...
  Я ловлю лепестки
  Твоих поцелуев.
  Долго...

художник: Надежда Соколова


Чаша кафе

Казват, че животът е начало,
а смъртта край.
Но на кое точно?

Казват, че с живота се започва,
а със смъртта се свършва.
Но как точно?

Казват, че първо живееш,
а после умираш.
Но защо точно?

Казват, че днес сме тук,
а утре ни няма.
Но къде точно?

Казват, че животът е къс,
а смъртта дълга?
Но нима е точно?

Казват неща хората.
Странни. Неразбираеми.
И аз мисля за тях, и си
пия кафето и те гледам тази сутрин.
Вечността свети от твоите очи.
И нищо не разбирам.

А казват хората...
А ние излизаме и се целуваме.
Дълго.