Ждут они

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Мартина-Динкова
  ( Болгария Франция)
  http://www.stihi.ru/2011/05/14/2036

  Потом всё и началось
  Тихо и медленно.

  Потом всё и началось
  Медленно и незаметно.

  Потом всё и началось
  Незаметно и грустно.

  Потом всё и началось
  Грустно и смело.
 
  Потом всё и началось
  Смело и безумно.
 
  Потом всё и началось
  Безумно и с меня.
 
  Потом всё и началось
  С меня и денег,
  Которые хотел заработать.
 
  Началось всё.
  Всё! Ты умер.
  Медленно, тихо, незаметно,
  Грустно, смело, безумно,
  Как один день.

  Потом началось всё снова,
  Как смерть.

Художник: Нестеров М.



Чакам те

После започна всичко.
Тихо и бавно.

После започна всичко.
Бавно и скрито.

После започна всичко.
Скрито и тъжно.

После започна всичко.
Тъжно и смело.

После започна всичко.
Смело и безумно.

После започна всичко.
Безумно и с мене.

После започна всичко.
С мене и с парите.
Които исках да изкарам.

Започна всичко.
Всичко! Ти умря.
Бавно, тихо, скрито,
тъжно, смело и безумно
като един ден.

После започна всичко отново.
Като смъртта.