Тогда-то все и началось...

Галина Шестакова 4
КОНКУРС 4-2011. ДОМАШНЕЕ ЗАДАНИЕ.
http://www.stihi.ru/2011/04/21/1240

         
Тогда-то все и началось -
Так тихо чрезвычайно...

Тогда-то все и началось -
Так тихо и так тайно.

Тогда-то все и началось
Так тайно и так грустно,

Тогда-то все и началось
И смелость, и безумство...

Тогда-то все и началось -
Я, обезумев, тратил...

Как жаль, что все переплелось:
Предательство и страсти...

Любовь погибла! Только вновь
Придут и страсти, и любовь...

    ***

МАРТИН ДИНКОВ. ФРАНЦИЯ-БОЛГАРИЯ
http://www.stihi.ru/2011/05/23/1172

Чакам те

После започна всичко.
Тихо и бавно.

После започна всичко.
Бавно и скрито.

После започна всичко.
Скрито и тъжно.

После започна всичко.
Тъжно и смело.

После започна всичко.
Смело и безумно.

После започна всичко.
Безумно и с мене.

После започна всичко.
С мене и с парите.
Които исках да изкарам.

Започна всичко.
Всичко! Ти умря.
Бавно, тихо, скрито,
тъжно, смело и безумно
като един ден.

После започна всичко отново.
Като смъртта.