Изпей ми песен, тъга...

Росица Бухова
Изпей ми песен , тъга, за крачки - в задънено, навик.
Да е ехо от покрив, да е  нежност  на сняг.
С всеки дъх – мечта,  всяко издишване – вик.
Но всеки товар ще трябва да проверя.

Изпей ми песен, тъга, като небе - в стъкло спряло.
Може камък да разбия, звезди да събера.
Пирувайки да пропия. Може би ми е провървяло,
че  моя пост е и днес в любовта...




Спой мне песню, тоска...  http://www.stihi.ru/2010/12/23/3649

Джона Фрай

Спой мне песню, тоска, про шаги, что в тупик.
Да чтоб эхом от крыш, да от нежности в снег.
С каждым вдохом - мечта, каждый выдох, что крик.
Да на каждый товар полагается чек.

Спой мне песню, тоска, так чтоб небо - в стекло.
Можно камнем разбить, нахватать себе звёзд.
Пировать да пропить. Может мне повезло,
Что сегодня идёт у любви моей пост...