Our ancient ruin by Crupper D

Фарид Шамгулов
           'Crupper D'
         OUR ANCIENT RUIN

The new-chum leaned against the bar
And tapped his boot and tipped his beer,
Then, looking round, remarked: 'Er-ar-
One thing you chaps don't have out here!

'You've churches, chapels, pubs and halls—
Er-er-and such and so-and-so;
But you've no ivied abbey-walls,
No ancient ruins, don-cher-know!'

Then Jack the Shearer left the bar
(It might have been to dodge his shout!) -
They filled 'em up with Dick's three-star,
And scarcely noticed him go out.

He came back, lugging by the hair
Old Ned the Cook, all rags and beer-
'Er-er!' the joker said. 'Er-air-
'We've got one ancient ruin here!'
         (19th century)

            "Краппер Ди"
            (Австралия)
        НАШИ ДРЕВНИЕ РУИНЫ

У стойки бара поселенец новый
Пил пиво, каблуком стуча негромко;
Закончив, оглядел людей сурово:
«Э-э, парни, нет здесь вещи важной, тонкой.

Часовни, церкви, пабы - это дело;
Э-э, и прочее здесь есть, друзья!
Но нет, плющом увитых иль замшелых,
Руин нет древних!» - утверждаю я.

И Джек, стригаль, покинул эти стены.
Не родила его тирада спор;
Дружкам за столиком был чужд напиток пенный,
Здесь пили бренди, свой был разговор.

Дверь шумно хлопнула: поглаживая космы,
Вошёл тут Старый Нэд, за пивом и поесть.
«Э-э! - сказал шутник громкоголосно -
Одна руина древняя всё ж есть!»
              ***