S not irish by graeme king

Фарид Шамгулов
                S'NOT IRISH
I had a spot of trouble while in Kelly's Irish Bar,
you may think that my tale is rather queer,
a leprechaun jumped on the counter, I thought: How bizarre...
but then the bugger sneezed into my beer!
I handed him a tissue, but he didn't wipe his nose,
I sipped my drink and asked him to refrain,
he dropped a shamrock on the bar, for good luck, I suppose,
then sneezed into my Guinness once again!

I growled and bade him go away, but he stayed where he was,
he danced a jig and sang a little rhyme,
I took a drink and started thinking he was deaf because
he sneezed into my pint glass one more time!

I drank some beer and told him in a voice I hoped was stern:
"If you don't stop, I'll cut your penis off."
"I haven't got one," he replied, while showing unconcern,
then sneezed into my beer and gave a cough!

I sipped my drink, and told him: "Hey, I wasn't born last week."
"It's true," he answered sagely, with a wink,
"Well, Smarty-pants," I answered, "show me how you take a leak,"
He said "Like this," and sneezed into my drink!
                ***

                Грими Кинг
                (Австралия)
                НЕ ПО-ИРЛАНДСКИ

В ирландском баре коротал я время без помех,
Но тут случилось - и поверить трудно:
На стойку лихо прыгнул эльф - я был в своём уме -
В пиво моё взял и чихнул паскудно!

Салфетку дал ему, но он не обработал нос.
Хлебнув, сказал я: «Потерпи, ты - не мадонна.»
Он положил, меж тем, трилистник* - для удачи мост,
Затем чихнул в мой Гиннесс** беспардонно!

Я зарычал и предложил убраться - он не внял:
Стал джигу танцевать и петь куплеты.
«Быть может глуховат?» - подумал, - « Как донял!»
А он чихнул ещё раз и дуплетом!

Я пиво пригубил, мой голос был суров:
«Не прекратишь - твой пенис я отрежу!»
«Нет у меня его» - ответил - «Будь здоров!»
Затем чихнул мне в кружку, вот невежа!

«Несёшь ты просто вздор, ведь я
                родился не вчера».
«Конечно», - подмигнул он - «И не диво...»
«Мне покажи, сливаешь как ты жидкость», - я прервал.
«Наверно так!» - и он чихнул мне в пиво!
                ***
Примечания: 1. Трилистник — эмблема Ирландии. 2. Гиннесс — сорт пива.