Беларусь

Сергей Бука-Вороневски
Стихотворение других авторов:


http://www.stihi.ru/2013/07/05/6367
Наталья Протасевич 5

Взглядами пленит голубоглазыми,
Восхищает зеленью полей,
Понимаешь, что блистает стразами
Даже тихий маленький ручей!
Прикоснись душой! Неповторимая!
В сердце крик печальный журавля.
Самая родная и любимая,
Беларусь, прекрасная моя!
Самобытны косы золотистые
С переливом нежным василька.
Краски неба  самые лучистые!
Дышит добродушием земля!
Я хочу, чтоб ты была счастливая
На рассвете и закате дня!
Родина моя миролюбивая,
Я тобой навек вдохновлена!
******************************
Автору:

Каждую речушку и тропиночку,
Как бы знать хотел я наизусть,
Сердца моего ты половиночка,
Милая , родная Беларусь!
   15.02.2015     Сергей Бука


Ручэи.Я.Колас.
       ***
Між алешын, кустоў,
Дзе пяе салавей,
I шуміць і грыміць
Срэбразвонны ручэй.
Як матулька, вярба
Хіліць голаў над ім,
I глядзяцца кусты
Пышным верхам сваім.
Абступаюць яго
Чараты, асака,
Падыходзіць мурог
Да яго здаляка.
Часам зорка ўначы
На яго кіне зрок,
I хмурынка не раз
Зазірне ў ручаёк.
I схіляе трава
Над ім пасмы-брыжы,
А ён, жэўжык-пястун,
Гучным смехам дрыжыць.
То заскочыць у гай,
То курган абаўе,
Дзе сярдзіта бубніць,
Дзе лагодна пяе.
Люба слухаць той спеў,
Несціханы, густы,
I пад песні яго
Адпачынеш і ты.
Дарэвалюцыйныя вершы 1909