Приjател. Генка Богданова

Веселинка Стойкович
Пријатељ

За људе попут нас, сањара,
не треба милион пријатеља.
Мало да их је, али срдачних,
милих, верних и добрих.
Срце своје да им отвориш,
спокојно с њима да проговориш
о тузи, о радости, о сновима,
о боловима у срцу скривеним…

(Срећна сам што се нађосмо
и светле мисли поделисмо!)

Генка Богданова
Србки језик: Веселинка Стојковић


***
За хора като нас, мечтатели,
не трябват милион приятели.
Малко да са, но сърдечни,
мили, верни и човечни.
Сърцето си да им отвориш,
спокойно с тях да поговориш,
за скръб, за радост, за мечтите,
за болките, в сърцето скрити...
Щастлива съм, че се открихме
и светли мисли ние споделихме!

Генка Богданова
http://www.stihi.ru/2016/03/30/6457


Фотографија: Веселинка Стојковић