Колючки

Репин В.
Думал я, что только злючки
Носят острые колючки;
Но вот розы во садочке
Всем милы, и это точно!
И крыжовник вкусный, сладкий
Всякий любит без оглядки.
Может, выросли колючки
Для того, чтоб наши ручки
Не ломали роз букетов
И вкуснющих сладких веток?

______________

Калючкi http://www.stihi.ru/2017/12/06/4543
Немного Солнца
(на белорусском языке)

Думаў я, што толькі злючкі
Маюць вострыя калючкі.
Але ў нашым садзе ружа
Падабаецца ўсім дужа.
І агрэст салодкі, смачны.
Ўсе яму за гэта ўдзячны.
Можа, гэтыя калючкі
Для таго, каб нашы ручкі
Не ламалі ў садзе кветак
І салодкіх, смачных ветак?