Mikhail Lermontov - Valerik excerpt

Виктор Постников
I thought: how pitiful Man is,
What does he want?...Clear  skies,
Beneath, sufficient room for all,
Yet, endlessly and vainly,
He’s seeking war – what for? 

1840


*  *  *
Михаил Лермонтов
Валерик (отрывок)