Magia teatru

Просто Дорота
Генка Богданова

Магията театър

Очарована съм, вярвайте ми вие!
Сцената е сладката магия.
От дете съм още запленена
от магьосницата с име Мелпомена.

Талия пък прави ме щастлива –
тъжните с комедии разсмива.
Душата си в ръцете им оставям.
Докоснат ли ме лошото забравям.

Със слово чародейно ме опиват,
светове вълшебни ми разкриват.
Очарована съм!И от вас не крия-
театърът е сладката магия.

http://www.stihi.ru/2018/03/27/8184



MAGIA TEATRU

Pod urokiem jestem- nic nie przesadzilam!
W scenie tkwi tajemna wielka sila.
Trwa od dziecka fascynacja wierna
Czarodziejk; o imieniu Melpomena.

Talia znowu szczescia tyle da mi-
Smutnych w mig rozbawi komediami.
Swa dusze w rece muz oddaj; smialo,
By to, co zle, z pamieci ulecialo.

Ich slowa moc niezwykla mnie pochlania,
Nie z tej ziemi swiaty mi odslania.
Pod urokiem jestem! I nie bede kryla:
W teatrze tkwi tajemna wielka sila.