Pearl S. Buck. Autumn

Лилия Мальцева
                Oсень

Не позволяйте быть сражённым
В осень,
Закат за кранолистной веткой.
Просинь
Реки мрачна и холодна.
Место
Пустынно... Сердце, я одна!
Вместо
Любви жить волею должна
И гордая вперед идти
Всегда со мною ветер северный  в пути!


             Autumn

In autumn one must not allow
Heartbreak
Sun sets behind the leaf-red bough.
The lake
Lies desolately bleak and chill.
I view the empty land… O, Heart be still!
In lieu
Of love, accept he rule if will
And cloaked in Pride go forth.
Now blows the wind forever from the north.
Poor Heart!

                Pearl Buck