Pearl S. Buck. In the Beginning

Лилия Мальцева
           В начале

Я помню, когда родилась –
Я это  помню!

В водах вечности спала,
Плавно жизнь меня несла,
Тишиною берегла.
Ночь иль день – знать не дано,
Где я есть – мне всё одно.
... Вдруг я жизни отдана,
Не удержишь, я вольна;
Вольна слышать и кричать;
Вольна жить иль умирать;
Вольна тем, чем стала. стать.

Я помню, когда родилась –
Я это  помню!

         
      In the Beginning

I remember when I was born –
I do remember!

Through eternity I slept,
By its quiet waters swept,
In its silence safety kept.
All unknowing, night or day,
All unthinking, there I lay.
… Suddenly by life compelled,
I was free, no longer held;
Free to hear and feel and cry;
Free to live –or free to die;
Free to be that which am I.

I remember when I was born –
I do remember

                Pearl Buck


                Стихи.ру 06 апреля 2023 года