Священнодействие

Светлана Пригоцкая
  по мотивам болгарской поэтессы
       Генки Богдановой

  http://www.stihi.ru/2010/11/30/5297


  Я влюблена в ночи бессонные,
  Я влюблена в тишину звёздную.
  Мои чувства- озёра бездонные,
  Ритуально чистые , слёзные.
  Я на самое дно ныряю,
  Где жемчуг невзрачных мидий.
  Тайное в сердце сгорает,-
  Тёмные шарики-боли и обиды.
  Белые перлы- светлые надежды,-
  Жемчуг,разбросанный собираю...
  В ожерелье, обвитое светом волшебным,
  Где вера,надежда,любовь не умирает.

               
СВЕЩЕНОДЕЙСТВИЕ


Влюбена съм в нощите безсънни.

Влюбена съм в тишината звездна.

В чувствата си – езера бездънни

ритуално -  чиста влезна.

Гмурна се до дъното, където

бисери в невзрачни миди -

тайните си скрило е сърцето:

тъмни перли – болки и обиди,

бели перли – светлите надежди.

Перлите разпръснати събирам,

в огърлица тежка ги подреждам.

Душата ми въздъхва облекчена

от тежкия товар на мисли скрити.

В стиховете с хора споделени,

перлите сияят в светлина обвити.