Мечта

Светлана Пригоцкая
 по мотивам болгарской поэтессы
     Марии Йордановой

   http://www.stihi.ru/2011/04/27/653

   Фальшивых обещаний, слов нескромных-
   Я не приемлю лести в свете дня...
   Нужны две тёплых дорогих ладони
   И сердце, бьющееся для меня.
   
   Я огненных объятий не искала,
   Пьянящего безумного огня.
   Хочу, чтобы нас дружба согревала,
   Твои глаза светили для меня.

   Мне не нужна влюблённости стихия,
   Играющая жизнью и всерьёз.
   В душе твоей открытой -жизни сила,
   Чтобы всегда любить тебя до слёз.

МЕЧТА
Мария Йорданова, България

Не ми трябват обещания и думи,
не за ласки погледът искри.
Трябват ми две топли длани свидни
и едно сърце в света ми да тупти.

Аз не искам огнени прегръдки,
не любовен пламък ще ме пияни.
Трябват ми приятелските тръпки
и две грейнали за мен очи.

Не е нужна влюбена стихия,
не игра в човешките съдби.
Трябва ми душата да открия
и да я обичам до сълзи.