Дождливая погода

Светлана Пригоцкая
   по мотивам Мартина Динкова
     ( Болгария- Франция)
    
http://www.stihi.ru/2011/05/14/2036

  Нету времени и дождь,
  Дождь сегодня или завтра,
  Ты придёшь или не придёшь...
  Перемешаны все карты.
  Ты закрой свои глаза,
  Если мы проснёмся вместе,
  Не помогут небеса,
  Снова дождь-подобно смерти.
  Солнца нет в мутном окне,
  На стекле дождь каплей жирной.
  Дух остыл в тебе, во мне,
  Радость окна не промыла.
  Но цветы весны цветут
  От дождя ещё сильнее,
  Дождь пройдёт и оживут-
  Все цветущие аллеи!
  И любовь цветёт всегда
  Несмотря на дождь и ветер,
  Каждый день и навсегда,
  Для влюблённых солнце светит!

II

Мокра любов

Няма време
има ние.

Няма сега
има после.

Няма утре
има завинаги.

Няма кога
има защо.

И после какво.
Нищо.

Затваряш очи.
И аз си лягам до теб.

А вятърът духа.
Не за мене, нито за тебе.
Ние вече сме умрели.

Духа, за да разхлади душата.
На мъртвите.

А любовта цъфти на мокро.
Без вятър, нито защо,
нито къде, кога, нито сега и утре

Любовта е мазна капка върху мръсен
прозорец, който само твоята
чистачка може да изчисти.

Но когато любов има
дъжд не вали.
Утре. Може би.