заhутиш. ты замолчишь

Веселинка Стойкович
Мирославу Б. Душанићу
(Југославија, Појезна код Дервенте, 23. новембар 1961 –
Немачка, Хамбург, 9. новембар 2017)

Живеће сећање на Тебе и песма.
У миру путуј у вечност, драги наш Миро. У миру почивај.


заћутиш

заћутиш
кад не знаш шта да кажеш
заћутиш у хаосу кад се нађеш
заћутиш
заћутиш кад те радост сплави
заћутиш туга кад те смлави
заћутиш
заћутиш кад те напусти нада
заћутиш мука кад те свлада
заћутиш
заћутиш кад ноћ човека скрије
кад га више нема кад га није
заћутиш
онемиш



Препев са србског језика: Софија Измајлова
http://www.stihi.ru/2017/11/15/9792

ты замолчишь

ты замолчишь
когда поймешь что тебе нечего сказать
ты замолчишь когда наступит хаос
ты замолчишь
ты замолчишь когда уйдет радость
ты замолчишь когда горе тебя убьет
ты замолчишь
ты замолчишь когда надежда отступит
ты замолчишь когда боль тобой овладеет
ты замолчишь
ты замолчишь когда ночь человека скроет
когда его больше не станет когда его нет
замолчишь
онемеешь


http://www.stihi.ru/2017/11/23/10474


Фотографија: Веселинка Стојковић